Welkom bij Schoonheidssalon El Sol

Schoonheidsbehandeling, fish spa, pedicure, manicure en zonnebanken

Werking op uw huid

Doordat de Garra Rufa vissen in deze bronnen opgroeien maken de vissen een geneeskrachtig enzym aan, genaamd; “Ditranol”. Dit enzym scheiden zij af tijdens het “knabbel-proces”. Dit maakt de Garra Rufa vis zo uniek.

Men noemt de Garra Rufa vis ook wel ‘de knabbelvis’, maar eigenlijk voelt het zacht zuigen van de vis meer aan als sabbelen dan knabbelen. De vissen hebben namelijk geen tanden. De vissen zuigen voorzichtig aan de huidarealen en verwijderen zo de in overmaat geproduceerde huidschilfers en dode huidcellen van de opperhuid. Hierbij laten ze de onderhuid onberoerd.


Hierdoor wordt de nieuwe huid sterker en gezonder. De Fishspa behandelingen zijn tevens geschikt voor huidirritatie, droge huid en huid verjonging. Deze Fishspa behandelingen voelen aan als een zachte masserende huidpeeling, waardoor uw bloedsomloop en zenuwstelsel worden gestimuleerd en het lichaam ontspant. Daarnaast is de Fishspa behandeling 100% natuurlijk en heeft geen nare bijwerkingen.

Wetenschappelijk onderzoek

Door bekende universiteiten over de hele wereld is onderzoek gedaan naar de behandeling met Garra Rufa vissen, ook wel ichthyotherapie genoemd. Hieruit komt naar voren dat de behandeling effectief is tegen huidaandoeningen en voor verlichting van huidproblemen zorgt. De Turkse Universiteit van Sivas berichtte in een wetenschappelijk rapport dat de Garra Rufa vissen tijdens het verwijderen van de in overmaat geproduceerde huidschilfers een enzym afscheiden, dat bij Psoriasis aandoeningen het te snelle wederkerende vervellen corrigeert.