Welkom bij Schoonheidssalon El Sol

Schoonheidsbehandeling, fish spa, pedicure, manicure en zonnebanken

Wat zijn Garu Rufa visjes nu eigenlijk?

De Garra Rufa vissen hebben geen tanden waardoor het gevoel van knabbelen, relaxed en ontspannend aanvoelt. De Garra Rufa vis is daarom optimaal geschikt voor het zorgen van een zachte peeling van de voeten en dan met name de gevoelige delen rond de nagels.

De Garra Rufa is een zachte, slanke vis met een mond die vergelijkbaar is met een bodem eter. De originele Garra Rufa vis is duurder dan de niet originele gekweekte Chin Chin vis. Ook de levensduur van de Chin Chin vis is korter (slechts 1 tot 2 jaar), daarentegen leeft de originele Garra Rufa vis 4 tot 5 jaar.


Ook de tanden van de Chin Chin vis groeien zeer snel tot een grootte dat niet mee als aangenaam wordt ervaren. Hierdoor zal de behandeling niet meer verzachtend zijn en ook bevat deze dan geen enkele geneeskrachtige eigenschappen.


De Garra Rufa vissen hebben en/of krijgen geen tanden, maar sabbelen en zuigen uw huid schoon. De eerste kennismaking zal misschien wat vreemd aanvoelen, maar eenmaal gewend kunt u heerlijk achterover leunen en de vissen hun werk laten doen.


Het is een slanke Karper-achtige vis die in het wild wel 14 tot 15 centimeter kan worden. Echter in een kunstmatige leefomgeving zoals in onze footspa wordt de Garra Rufa vis ongeveer 5 centimeter. De vis leeft in een watertemperatuur van gemiddeld 30 graden celsius.


De Garra Rufa vis heeft minimaal 10 liter leefruimte nodig om paringsdrang te krijgen. In de footspa zullen de vissen dus geen eitjes leggen.


De Garra Rufa vis leeft voornamelijk van dode huidcellen, maar dient ook regelmatig bijgevoerd te worden. Want van alleen dode huidcellen kunnen ze niet leven.

Land van herkomst

De Garra Rufa vissen komen oorspronkelijk uit de thermale rivieren en wateren van Noord Turkije, Iran, Syriƫ en Irak. Hier leven ze in warmwaterbronnen. In de wateren van Turkije, Iran, Syriƫ en Irak leeft de Garra Rufa vis voornamelijk van dode huidcellen.

De Garra Rufa vis (ook wel knabbelvis, doktervis, pedivis of Kangalvis genoemd) is door de heilzame werking in deze landen dan ook al heel lang bekend en zijn er diverse kuuroorden.


De laatste jaren begint de Garra Rufa voetbehandeling ook door te dringen tot andere landen, zoals in de Verenigde Staten, Singapore, Engeland, Spanje, Japan en Thailand. En nu is het ook in Nederland een ware wellness sensatie!